تبلیغات
در کوچه های سادگی - سوء برداشت های علمی برای سلامتی و تناسب اندام
دوشنبه 25 آبان 1394

سوء برداشت های علمی برای سلامتی و تناسب اندام

   نوشته شده توسط: مائده بهلولی    


مائده بهلولی؛ دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی و اصلاح گل و گیاهان زینتی

 



1.      گرچه تأکید می شود که از میوه­ ها و سیزیجات تازه استفاده شود اما این موضوع به این معنا نیست که ما از یخ زده و یا پخته شده ی این محصولات برحذر باشیم. در بعضی موارد میوه ­ها و سبزیجات یخ زده ویتامین سی، پلی فنل­ ها، آنتوسیانین و لوتئین بیشتری دارند. از این جمله می­ توان به هویج اشاره کرد که یخ زده­ی آن سه برابر بیشتر لوتئین و دو برابر بیشتر بتا کاروتن دارد. از موارد دیگر بلوبری ­ها و نخود سبز هستند که یخ زده ­ی آن­ها ویتامین سی و پلی­ فنل ­های بیشتری دارد. از آنجایی که عموما محصولات باغبانی پس از برداشت در شرایط خنک انبار یا فریز می شوند، میزان تنفس این محصولات در این شرایط کاهش می­ یابد و یک سری ترکیبات حد واسط در آن­ها تجمع پیدا می کند که بعد از تغییر دما(یعنی با انتقال به بازار و سپس منازل آن ها در شرایط گرم قرار می گیرند) این ترکیبات فعال شده و سیکل تنفسی به صورت تصاعدی افزایش می­ یابد در نتیجه به مدت کوتاهی پس از خریداری متوجه زوال و پیری محصول به خصوص در سبزیجات برگی می­ شویم. در نتیجه بهتر است به فاصله­ ی اندکی پس از خریداری آن­ها را فریز کنیم که به این وسیله علاوه بر تازگی، ویتامین­ها و املاح معدنی و ریزمغذی­ های سبزیجات برگی را نیز حفظ کرده­ ایم؛ و اما در ارتباط با حرارت بالا و پخته شدن، گرچه حرارت باعث کاهش ویتامین ­ها به خصوص ویتامین سی در محصولات باغی می شود اما از طرفی دیگر جذب ویتامین ها را بالا می برد و میزان لیکوپن و بتاکاروتن را نیز افزایش می­دهد. این آنتی اکسیدان­ ها در گوجه فرنگی، اسفناج و هویج وجود دارد. پختن کلم بروکلی و گل کلم نیز باعث آزاد شدن ایندول ­ها می شود که قدرت ضد سرطانی بالایی دارد و هضم را آسان­تر می کند.

2.      برخی تصور می کنند که با حذف کردن وعده های غذایی به ویژه صبحانه لاغر می شوند! این باور غلطی است. با حذف به خصوص صبحانه از رژیم غذایی بدن دوچار اشکال می شود، با مکانیسم گرسنگی و نرسیدن ماده­ ی غذایی، بدن احساس کمبود می کند در نتیجه برای آنکه فعالیت های متابولیسمی­ اش مختل نشود به جای سوزاندن چربی ها شروع به ذخیره کردن کالری می کند و فرد به جای لاغر شدن چاق می شود.

3.      هنگام مطالعه، صحبت کردن، استفاده از تلویزیون و رایانه غذا نخورید. به طور کلی در هنگامی که مشغول کاری هستید و در عین حال چیزی هم می خورید پیام ­های ضد و نقیضی به مغز مخابره می­ شود در نتیجه فرد سیر نمی شود و بیش از حد می خورد از سوی دیگر اگر لقمه ها را سریع و درست نجویده به معده بفرستید و به اصطلاح تند غذا بخورید مغز وقت نمی کند تا متوجه شود چه اتفاقی در حال وقوع است در نتیجه به موقع سیگنال سیری را به معده مخابره نمی کند و این مسأله باعث بزرگ شدن معده شده و به مرور صدماتی را به دستگاه گوارش وارد می­ کند.

4.      روغن را از رژیم غذایی خود حذف نکنید. تحقیقات نشان داده چربی های مفید مانند امگا3 در ماهی­ به داشتن اندامی متناسب کمک می کند. روغن زیتون، هسته ­ی انگور، کانولا، آووکادو و دانه ­ی کتان برای عملکرد اعضای بدن لازم است زیرا موجب ترشح هورمون­ های استروئیدی می ­شود که به ساختن عضلات و حفظ تناسب اندام کمک می کند.

5.      برای لاغر شدن از محصولات رژیمی استفاده نکنید این­ها همه تبلیغاتی هستند! محصولات رژیمی و کم چرب در عوض دو برابر قند دارند. که استفاده ­ی مداوم آن­ها عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.

6.      سیب زمینی، نان، برنج و پاستا به خودی خود ناسالم نیستند زیرا آن­ها منابع غنی از مواد معدنی و ویتامین­ ها هستند از سوی دیگر مواد نشاسته ای باعث سیری زود هنگام و کنترل گرسنگی می شوند اشکال آنجاست که ترکیب آن­ها با روغن زیاد، کره، خامه، پنیر­های چرب، کچاپ و انواع دیگر سس­ ها طعم مطبوع آن­ها را دوچندان می کند و ما از خوردن لذت می بریم و بیشتر می خوریم در نتیجه میزان کالری را چند برابر بیشتر از نیاز بدن دریافت می کنیم و چاق می شویم.

7.      زرده ­ی تخم مرغ برای خون معتدل و مفید است  اما اگر به صورت خام یا عسلی مصرف شود احتمال ابتلا به میکروب سالمونلا را افزایش می دهد. البته توجه داشته باشید فیزیولوژی بدن همه­ ی انسان ها مثل هم نیست و موارد زیادی مثل: ژنتیک، اقلیم، وجود بیماری­ یا عدم آن، حساسیت و... بر روی واکنش­های بدن تأثیرگذار هستند برای همین است که گاهی فرد با خوردن غذایی بیمار می شود ولی برای دیگری با مصرف همان غذا مشکلی پیش نمی­ آید. برای مصارف درست غذایی و آشنایی بیشتر با طبع و مزاج­ های مختلف به کتب معتبر طب فولکوریک مراجعه فرمایید.

8.      می گویند نان برکت خداست جای آن در سفره است و حرمتش نزد مسلمانان محفوظ. این سخن بی شک درست است برای همین هم حاضر به دور ریختن نان­های بیات شده نیستیم و آن­ها را پس از جمع آوری به دامداری­ ها می­فروشیم. اما یک مسأله را به خاطر داشته باشید "از ریختن نان ­های کپک زده در میان نان­ های بیات شده­ ی سالم جدا خودداری کنید" نان کپک زده مشکوک به سم آفلاتوکسین است که در اثر کپک­ ها(قارچ­های آسپرژیلوس) به وجود می آید. وقتی نان کپک زده توسط گاو­های شیرده خورده می­ شود در شیر آن­ها تأثیر منفی گذاشته و با مصرف این شیر توسط انسان او را به سرطان کبد مبتلا می ­سازد. قابل ذکر است که عامل مولد این سم بر روی پسته، ذرت، گندم، سویا و بادام زمینی هم رشد می کند.

9.      متأسفانه در ایران هیچ گونه نظارت منظم و مناسبی بر روی زمان برداشت محصولات باغبانی وجود ندارد و همین مسأله می تواند جان بسیاری از مردم را به خطر بیاندازد. از جمله این موارد استفاده از سموم قارچی، آفتکش­ ها و فلزات سنگین بر روی میوه ­ها و سیزیجات و برداشت این محصولات پیش از سپری شدن دوره­ ی کارنس است!( دوره ­ی کارنس مدت زمان مورد نیاز برای تجزیه ­­ی سموم است تا دوز آن­ ها به مرحله­ ای برسد که برای سلامت انسان بی ­خطر باشد). در نتیجه این سموم تجزیه نشده و در محصولات باغی به خصوص آن ­هایی که پوست نازک­تری دارند باقی می ­ماند از مزایای این سموم برای فروشندگان محصولات کشاورزی جذابیت و تازگی سبزی های میوه­ای مانند خیار گلخانه­ای است. البته تصور نکنید که باغدار یا کشاورز در این­ باره مقصر اصلی است. دنیای کشاورزی یک دنیای رقابتی است و تا زمانی که برنامه ریزی منسجم و حمایت درستی از تولیدکنندگان نشود آن ­ها مجبورند برای امرار معاش خود و خانواده­ هایشان به هر طریقی محصول خود را بازار پسند کنند و بفروشند. عدم آموزش درست به کشاورزان و باغداران، کم سوادی یا بی سوادی خیلی از کشاورزان سنتی، حوادث طبیعی مثل سیل یا خشکسالی یا سرمازدگی، بی توجهی مسئولین، نبودن بازار فروش،عدم مکانیزاسیون و خیلی موارد دیگر تأثیرات غیرقابل جبرانی را بر صنعت کشاورزی کشورمان گذاشته است.

گذشته از این بحث توصیه می شود از خیار­های سالادی که بزرگ، پر تخمه و پوست کلفت هستند به شرط گرفتن پوستشان برای مصارف خانگی استفاده شود. دیگر محصولات باغبانی نیز بهتر است پوستشان گرفته شود(اگر پوست خوراکی باشد) گرچه در پوست میوه­ ها ویتامین و مواد معدنی فراوان است ولی به هر حال باید بد را به بدتر ترجیح داد.

10.  مصرف محصولات کپک زده و یا تازه سم زده شده انسان را به میکروب­ های روده­ای مبتلا می کند. این میکروب­ ها از طریق مدفوع قابل انتقال است. در مناطقی که از فضولات انسانی به عنوان کود استفاده می شود، سبزی و کاهوها آلوده به تخم­های انگلی روده می ­شوند که مصرف این محصولات آلوده توسط فرد دیگری او را به بیماری­ های انگلی کرمی و کیستی دوچار می سازد. پس مراقب سلامتی خود باشید و با آگاهی، سلامتی دیگران را نیز تضمین کنید.

                                      

 

منابع:

  •       نشریه­ ی تحلیلی خبری آموزشی کشاورزی و غذا_ فروردین94
  •       دکتر سید عبداله افتخاری_دانشگاه شهید چمران اهواز
  •       http://www.mehrnews.com/
  •       http://namnak.com/
  •       fa.wikipedia.org/wiki//آفلاتوکسین

 

 

 


How can you get taller in a week?
یکشنبه 26 شهریور 1396 10:00 ب.ظ
Hello there! This article couldn't be written any better!
Looking at this post reminds me of my previous roommate!
He always kept talking about this. I most certainly will send this post to him.

Fairly certain he'll have a very good read.

Many thanks for sharing!
پاسخ مائده بهلولی : your welcome my friend, I am glad to share my knowledgeable with good friends.
josiecallahan.hatenablog.com
دوشنبه 23 مرداد 1396 04:00 ب.ظ
Good information. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon).
I've saved it for later!
How much can you grow from stretching?
سه شنبه 17 مرداد 1396 10:19 ق.ظ
It is appropriate time to make some plans for the future and it's time to be happy.
I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions.
Perhaps you could write next articles referring to this article.
I wish to read more things about it!
پاسخ مائده بهلولی : I welcome to your suggestions my friend. please help me improving my article
Where is the Achilles heel?
یکشنبه 15 مرداد 1396 01:00 ب.ظ
Great post. I was checking continuously this blog and
I'm impressed! Extremely useful info specifically the
final part :) I take care of such information a lot.
I was looking for this particular info for a long time.

Thank you and good luck.
پاسخ مائده بهلولی : i try my best! thank you to pay time too my friend
جمعه 12 آذر 1395 11:15 ق.ظ
وبلاگ عالی داری ..مطالبم عالی بود........
یکشنبه 23 آبان 1395 10:39 ق.ظ
سلام خانم مهندس وبلاگتوت خیلی زیبا و مطالب مفید
موفق باشید
سحرجون
پنجشنبه 28 آبان 1394 11:32 ق.ظ
دوست گلم وبلاگ خیلی خوشگلی داری
امیدوارم بتونیم از مطالب مفیدت استفاده کنیم
ممنونم گلم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.